Dr Mahathir: Gov’t may refine existing taxes and introduce new ones



The government may be forced to introduce new taxes on top of refining the existing Sales and Service Tax, said Prime Minister Dr Mahathir Mohamad.

“Previously, we did not implement this tax system properly and many quarters had escaped from paying tax.

“We will improve this. We will also strengthen the Inland Revenue Board and may be forced to introduce new taxes that will not burden the people,” Mahathir told a press conference after launching the Shared Prosperity Vision 2030 in Kuala Lumpur today.

He was responding to reporters’ questions on what would be the government’s means to increase its tax revenue and enhance the tax system as stated in SPV2030.

source: https://goindocal.com/

Xem thêm các bài viết về Kinh Doanh: https://goindocal.com/category/kinh-doanh/

Comments(12)

  1. Lords Mobile says:

    Fake news? Sape fitnah sape ni? Padan muka rakyat sbb fake news@manifesto. Hahahaha…

    Cukai baru? Kesian rakyat malaysia. Patut kurangkan cukai dan sebaliknya diperbanyakkan kemudahan mcm tenet percuma di tmpt awam, bas percuma dll.

  2. alvin askme86 says:

    Spinnn spinnn jgn tak spinnnn hahahaa. Malu la tu nak cakap GST sbnrnya lebih baik dr SST PH 😂.

  3. Mozafar Mohammad says:

    By the time you're ninety, your worst enemy is yourself.

  4. Killz says:

    Dh dh lh tok cucu pulak yang nk muntah tengok atok jilat ludah sendiri atok tk loya ker dh lebih setahun asyik jilat ludah balik

  5. Jep The Fighter says:

    Malaysia kena buat SST versi sendiri, kena ada sistem perakaunan spt gst.. jgn ikut gst atau sst versi negara lain yg byk terlibat dgn riba dan mudah diekploitasi utk buat riba yg akhirnya akan menindas rakyat. Contoh klu rakyat hanya mampu byr sst 6% tapi kerajaan menaikkan sehingga 10%, pada sy 4% itu riba. Gst pula menindas rakyat kerna cukai berganda setiap peringkat, contoh satu barang pengilang di shah alam dan pengguna di pendalaman Sarawak ia akan melibatkan byk pengedar utk sampai ke sana, cukai akan berganda2 sebab byk peringkat.

    Guna saja sistem gst utk perbaiki sistem Sst, kekalkan terma2 Sst. Semua peringkat pemborong, pengedar, penjual, peruncit, etc kena istihar bekalan/jualan spt sistem gst, isi form Gst-03 dan masukkan tax 0%. kekalkan terma2 sst spt tidak boleh tuntut semula tax utk pembelian aset syatikat. Jadi takkan ada input & output tax, peniaga dan kerajaan tidak perlu membuat atau terima bayaran semula. Jimat masa, kos dan lebih produktif. Hanya sales tax pada peringkat pengimport/pengilang/pembuat. Caj saja 0.05% utk sistem ditambahkan pada sst tax. Jgn bebankan peniaga dgn macam2 caj sebab akan beri kesan harga barang. Memasukkan data ke dalam sistem pun sudah jadi satu kos/kerja kpd peniaga. Jadi bila ada sistem kerajaan boleh kesan pengimport/pengilang/pembuat yg mana yg tidak bayar Sst.

    Jangan buat semula gst tapi perbaiki sistem SST!!

  6. ustaz halim says:

    Dah rakyat hantam GST semula, mula cari idea yg refine konon, finally guna system gst tapi Kata sst yg di refine… Dasar kelentong dlm poket

  7. Neejay says:

    Whatever kind of taxe r u going to impose bottom line of it is for the governmt to collect money from the public.. enough with those nonsence u will never introduce taxe free.

  8. Baju Baju says:

    The government must encourage and provide helping hand to all talented people to open their own enterprises to create jobs and wealth for the country rather then using multi tax methods to increase government revenue. One of the job of the economic minister is to identify these talented people and provide necessary helps and encouragement to open their industries.

  9. KINGs KINGsdin says:

    This government is already totally fail!! Too many promises, but not even one's haven fulfill??? SST is LGE fully idea!! Ask him why it doesn't work!!! All ministers also didn't have a qualified at their's position!!! Hell mayasian will damn!!!

  10. Love Affair says:

    PH knows Gst is better FOR the Govt. They lied in Pru14 & in their manifesto. Now Govt got "no money", no investors, debts compounding & SST not much help! They're in a fix! Rakyat are angry + confused. No more Love Affair, these problems are REAL.

  11. dayy logg says:

    The government should consider reducing the cigarette duties too, in order to kill contraband cigarette sales. This contraband cigarette sales have robbed the government of huge tax revenue collection. Every 10 packets of cigarette sold, 7 goes to contraband cigarette. In the neighboring countries, the power that decide on cigarette duties also have its crony running the illicit contraband cigarette business. Malaysia should not move in that same direction.

  12. Muhammad Ahmad says:

    Agains #Nogst! i tQ.

Post a comment